Een groep van 4 Ham- steen staddle stones

Een groep van 4 Ham- steen staddle stonesEen groep van 4 Ham- steen staddle stonesEen groep van 4 Ham- steen staddle stones

Een indrukwekkende groep van 4 staddle stones gekapt in Ham- steen, herkomst Somerset, vroeg 19de eeuw. Ham- steen staat geklassificeerd als een ‘warme’ kalksteen uit de Juratijd en is enkel afkomstig van Ham Hill in Somerset.

Afmetingen: +/- 75 cm hoog

Staat: Goede staat

Referentie: ARC092017

Literatuur:

Staddle stones zijn tegenwoordig erg geliefd als tuindecoratie. Hun oorspronkelijke aanwending was eigenlijk het ondersteunen van houten schuren boven de grond zodat ratten en ander ongedierte niet tot bij het graan in de schuren geraakten.De meeste van de exemplaren op de markt tegenwoordig dateren uit de 18de eeuw, maar het is moeilijk om ze precies te dateren daar staddle stones al sinds de 16de eeuw op dezelfde manier gekapt worden.Hun waarde is de laatste tijd enorm toegenomen - de meest gezochte en begeerde staddlestones zijn de grote exemplaren gehouwen uit Cotswolds- steen en Ham- steen of andere kalksteen : deze patineren het mooist en kennen de grootste variëteit van korstmossen.